"Bez referenduma, Krim bi prošao kao Donjeck"

Krimski referendum je sprečio da se na toj teritoriji dogodi ukrajinski scenario, rekao je šef delegacije francuskih parlamentaraca Tijeri Marijani.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

21:52

Default images
foto: Getty Images

Poslanici francuske Skupštine su doputovali na Krim, pošto su prethodno posetili region Donbasa, potpuno razoren jednogodišnjim građanskim ratom.

“Video sam tamo šta znači uništenje, ljudska patnja i horor“, rekao je Marijani na sastanku sa funkcionerom krimskog parlamenta Vladimirom Konstantinovim.

Prema njegovim rečima, Krim bi imao tužnu sudbinu kao Donjeck i Slavjansk da parlament Krima nije raspisao referendum.

“Pozdravljamo hrabrost krimskog parlamenta koji je uspeo da donese takvu odluku uprkos teškoj situaciji i mogućnosti da tenzije eskaliraju“, dodao je Marijani.

On se potom osvrnuo i na sankcije koje je Zapad uveo Rusiji.

“U svetlu američkog skidanja sankcija Kubi ne vidim zašto Evropa ne bi isto uradila po pitanju Rusije. Na svojoj koži sam osetio sankcije, naši telefoni ne rade jer evropske kompanije odbijaju da rade na ovom području“, zaključio je Marijani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: