"Beograđani, racionalno trošite vodu"

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovao je na potrošače da racionalno troše vodu u danima ekstremno visokih temperatura.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2015.

23:32

Default images
Thinkstock

"Da bi na svim beogradskim slavinama bilo dovoljno vode i tokom najtoplijih letnjih dana, dovoljno je da se zajedno uzdržimo od prekomerne nenamenske potrošnje (zalivanje i natapanje zelenih površina, rashlađvanje pločnika, pranje automobila) i povedemo računa o ispravnosti kućnih instalacija", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju "Beogradskog vodovoda", tom preduzeću pristižu prigovori jednog broja sugrađana zbog poremećaja u snabdevanju vodom iz Proizvodnog pogona "Vinča", čiji je maksimalni kapacitet 60 litara vode u sekundi.

Merenjima je ustanovljeno da se u tim naseljima u večernjim i noćnim satima, u dane ekstremno visokih temperatura, potrošnja penje na 70 i 80 litara vode u sekundi.

Inače, tokom godine tu se troši upola manje vode, dodaje se u saopštenju.

Te činjenice, kako se ističe, nepogrešivo upućuju na neracionalnu potrošnju, koja dovodi do pada pritiska i poremećaja u snabdevanju vodom manjeg broja potrošača u navedenim naseljima.

"Beogradski vodovod" tokom cele godine, pa tako i tokom vrelih dana, ističe se, Beograđanima isporučuje i više nego što je potrebno vode za takav vid potrošnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: