Petak, 31.03.2023.

19:03

Proverava se obučenost srpske vojske

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je provera obučenosti vojnika kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Izvor: Tanjug

Proverava se obučenost srpske vojske
Foto: Shutterstock

U ovoj grupi su vojnici specijalnosti vozača i nišandžija na tenku M-84, te nišandžija i strelaca na borbenom vozilu pešadije M-80A, kojima zbog složenosti specijalistička obuka traje mesec dana duže, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su se u prethodna dva i po meseca, u dnevnim i noćnim uslovima, obučavali za izvođenje taktičkih radnji i zadataka i realizovali sva programska gađanja ličnim i naoružanjem roda oklopnih jedinica, kako bi spremni pristupili proveri obučenosti.

Na proveri, koja je realizovana tokom dva dana, vojnici su u sastavu posada praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali odličnu osposobljenost i obučenost za rad na sredstvima i opremi u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku služenja vojnog roka vojnici će stečena znanja i veštine primenjivati u sastavu oklopnih i mehanizovanih bataljona Kopnene vojske, u kojima će realizovati kolektivnu obuku i biti aktivno uključeni u izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: