Subota, 24.11.2018.

15:55

Priština: Završena sednica, odluka suda oko 17h

Odluka o pritvoru uhapšenim Srbima u KM njihovim braniocima biće saopštena oko 17 sati, rekao je Tanjugu jedan od advokata okrivljenih, advokat Dejan Vasić.

Izvor: Tanjug

Priština: Završena sednica, odluka suda oko 17h
Foto:EPA-EFE/ Kushtrim Ternava

U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Sednica je bila zatvorena za javnost i na njoj su uhapšeni u prisustvu svojih advokata izjavu sudu dali samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno.

Četvrti Srbin, koji je takođe juče uhapšen Saša Ćurčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9.00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: