Sreda, 13.03.2019.

00:23

Dva Palestinca ubijena u nasilju na Zapadnoj obali

Dva Palestinca ubijena su izraelskom vatrom u dva odvojena incidenta na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Beta/AP

Dva Palestinca ubijena u nasilju na Zapadnoj obali

Izraelska vojska je rekla da su vojnici ubili jednog 37-godišnjaka koji je krenuo prema njima s kuhinjskim nožem, opisavši to kao pokušaj napada kraj vojnog punkta u gradu Hebronu.

Otac ubijenog Favzi Šeaki je porekao da je njegov sin Jaser pokušao bilo koga da ubode tim nožem. Kasnije danas su palestinski zvaničnici su rekli je jedan 23-godišnjak, Muhamed Šahin, ubijen tokom sukoba s izraelskim vojnicima u selu Salfitu. Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident.

Od 2015. Palestinci su ubili više od 50 Izraelaca uglavnom nožem, ali i oružanim napadima i nalećući na njih vozilima.

U isto vreme izraelske snage ubile su više od 260 Palestinaca. Izrael tvrdi da su većina bili napadači ali su Palestinci ginuli i u sukobima s vojnicima tokom demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: