Živković: Podrška Jankoviću

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podržao je Ombudsmana Sašu Jankovića koji je podneo krivičnu prijavu protiv pripadnika Vojne policije.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

13:11

Default images
foto: Tanjug

Krivične prijave su podnete zbog incidenta tokom Parade ponosa, a Živković je upitao da li je bio najavljen prolazak tih policajaca kroz kordon Žandarmerije koja je obezbeđivala taj skup.

"Ovde sam da dam podršku zaštitniku građana i da uputim devet pitanja, među kojima je i na osnovu kojeg člana Zakona o vojsci pripadnici vojne policije obezbeđuju premijera Srbije. Takav član ne postoji, što znači da je zaštita predsednika vlade nezakonita, a to može da implicira da on nije adekvatno obezbeđen", kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da poslanici imaju pravo da znaju i da li je postojao organ nadležan za koordiniranje celokupnog obezbeđenja tokom Parade ponosa, koji je to organ i da li su vojni policajci prijavili prolazak kroz kordon.

Uoči sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti koja se održava danas u 13 sati, Živković je kazao da će "poslanici Srpske napredne stranke pokušati da dokažu da je sve moguće ako je u interesu porodice Vučić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: