Austrija: Veliki lov na džihadiste

Austrijska policija od ranih jutarnjih sati sprovodi veliku akciju protiv međunarodnog terorizma u Gracu, Lincu i Beču, a glavni osumnjičeni je iz BiH.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

09:09

Default images

Oko 500 pripadnika policije, među kojima i specijalna jedinica Kobra, prema pisanju štampe, upalo je u stanove, džamije i druge islamske ustanove.

Radi se o finansiranju, ali i regrutovanju džihadista za Islamsku državu.

Akciji policije prethodilo je dvogodišnje prisluškivanje, za koje mediji tvrde da je najveća u posleratnoj istoriji.

Državno tužilaštvo izdalo je oko 20 naloga za hapšenje pod optužbom članstva u terorističkom udruženju i naložilo dodatnih 40 pretresa stanova.

Glavni osumnjičeni je jedno lice iz Bosne, otac petoro dece, koji je važio kao portparol evropskog ogranka Islamske države i koji je vrbovao za džihad.

Kao mera predostrožnosti, jer postoji opasnost od odmazde islamista, policija širom Austrije stavljena je u stanje pripravnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: