Poseta Putina ne koči evropski put

Poseta Vladimira Putina Beogradu ne može direktno da utiče na evropski put Srbije- ako Srbija to ne želi, ocenila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon.

Izvor: Danas, Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

00:42

Default images

"Ako uzmemo u obzir globalnu geopolitičku dinamiku, onda se Putinova poseta Beogradu ne može komentarisati mimo situacije u Ukrajini, energetike i snabdevanja gasom, kao i pregovaranja Srbije za članstvo u EU", rekla je Fajonova za list "Danas".

Podsetivši da Srbija i Rusija imaju tradicionalno veoma dobre i prijateljske odnose, Fajonova je rekla i da srpsko proevropsko opredeljenje nije tajna, ali da se ono mora dokazati što bržim sprovodjenjem reformi i uskladjivanjem srpskog zakonodavstva sa evropskim.

Fajonova je za "Danas" naglasila da deo tog usaglašavanja predstavlja i poglavlje o spoljnoj politici, gde se očekuje i postepeno usaglašavanje stavova Srbije sa stavovima evropske zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: