DS: Vlast nasiljem; SNS: Zavist DS

DS je ocenila da je podatak da je veliki broj maloletnika učestvovao u seriji napada na građane Srbije ogledalo vlasti koja vlada buzdovanom.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

11:55

Default images

SNS je potom saopštila da je očigledno da je DS krivo što je država, u rekordno kratkom roku, pronašla počinioce sramnih napada na predstavnike nacionalnih manjina, i što, posle decenije i po demokratskog pljačkanja i pustošenja, Srbija postaje moderna i uređena zemlja.

U saopštenju Demokratske stranke se navodi da vlast vlada i nasiljem, cenzurom i progonom pristojnosti iz društva.

"SNS je teško da se odmakne od politike zarđale kašike i sendviča za progon manjina, ali su morali znati da kada predsednica Skupštine Srbije pozove na 'zatiranje semena zla' da će se zlo i dogoditi", navodi se u saopštenju DS-a.

U saopštenju te stranke se navodi da cenzura u medijima i kulturi, smanjivanje plata nastavnicima i roditeljima, kao i obračun s neistomišljenicima "predstavlja kamenicu u rukama mladih ljudi i ohrabrenje da se nasrne na sve što je drugačije".

"Nakon dve godine, jasno se vidi da je pobeda Srpske napredne stranke veliki civilizacijski poraz za Srbiju i povratak u devedesete godine", dodaje se.

Demokratska stranka je dodala da odricanje od odgovornosti za stanje u zemlji, gde SNS drži sve poluge vlasti, nije dovoljno da se zaustavi talas nasilja.

SNS: Ogromna zavist i ljubomora DS

"Zavist i ljubomora DS je ogromna, i umesto da pokažu barem elementarno ljudsko i građansko zadovoljstvo što su vinovnici ovih teških krivičnih dela pronađeni i što će biti sankcionisani, oni se oglašavaju sramnim 'buzdovan saopštenjima', koja, naravno, najviše govore o njima i njihovoj političkoj kulturi", navodi se u saopštenju SNS.

SNS u saopštenju dodaje i da je upravo DS "trajno narušila stanje u Srbiji svojim pljačkanjem državne imovine, zavlačenjem ruke u džepove građana, uništavanjem i urušavanjem firmi, otpuštanjem 400.000 radnika, istorijskom nezaposlenošću, cenzurom i monopolom nad oglasnim prostorom u medijima, plasiranjem najgorih laži o svakome ko ne misli kao oni".

"Vreme u kojem je Srbija bila ponižena i opustošena zauvek je prošlo. Htela DS to ili ne, Srbija konačno postaje moderna, uređena država, sa jakim i nezavisnim institucijama, koja poštuje svoje građane i brine se o njima, država u kojoj se insistira na istinskim demokratskim vrednostima, i koja je zbog toga uvažavana u celom svetu", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: