Velika konferencija CIRSD-a o WWI

Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj organizuje u petak i subotu dvodnevnu međunarodnu konferenciju posvećenu Prvom svetskom ratu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2014.

17:03

Default images

Konferencija "Evropska tragedija 1914. i multipolarni svet 2014. godine: Istorijske pouke" biće održana u hotelu Metropol 30. i 31. maja i na njoj će govoriti renomirani svetski istoričari, profesori sa najprestižnijih svetskih univerziteta, diplomate, sadašnji i nekadašnji politički lideri sa dugogodišnjem iskustvom i uticajem u međunarodnoj politici.

Prvog dana Konferencije, 30. maja, u fokusu će biti uzroci i posledice izbijanja Prvog svetskog rata, a planirano je da se diskusija odvijati kroz dva panela.

Drugog dana, 31. maja, tema su pouke od pre 100 godina i kako one mogu biti primenjene u savremenim međunarodnim odnosima na tri najsloženije geostrateške regije: Ukrajinu, Bliski istok i istočnu Aziju.

Konferenciju organizuje CIRSD koji vodi Vuk Jeremić, nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN.

Program konferencije i prijava je na sajtu www.cirsd.org.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: