Đilas: Vlast obećava besmislice

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je Srbiji potrebna demokratska vlast koja ne koristi svaku priliku da napadne opoziciju i ne govori joj da mrzi svoj narod.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 09.03.2014.

19:10

Default images

Đilas je na konvenciji demokrata u Kragujevcu rekao da ga je danas Aleksandar Vučić optužio za ekstremizam jer, navodno, priziva ukrajinski scenario i naveo da bi Vučića trebalo da bude sramota zbog te izjave.

"Ova stranka nikada nije pozivala na rušenje i ekstremizam, ova stranka uvek je bila stranka pristojnih ljudi, koji se rečima i delima trude da naprave drugačiju klimu u društvu", rekao je Đilas i dodao da Demokratska stranka neće da ćuti dok svi ostali ćute.

Kako je rekao, vlast je izbore dobila na lažnim obećanjima, a da su nova Mercedes i Beograd na vodi. On je političkim protivnicima poručio da prestanu da obećavaju besmislice.

"I dalje se obećava i priča o teškim merama i reformama. Pitam da nam kažete jednu jedinu tešku meru i reformu koju predlažete, a ako je dobra, mi ćemo vas podržati u tome", dodao je on.

Prema rečima Đilasa, Srbija, uz Fijat, mora da razvija energetiku, prehrambenu industriju i poljoprivredu i mora da ulaže u obrazovanje.

"Srbija se gasi, nije bolesna od raka, kako kaže Vučić, nego se gasi", rekao je Đilas i naveo da je u januaru isplaćena za 15 odsto manja plata nego što je trebalo, da su za šest odsto niži lični dohoci nego u januaru prošle godine, a država se za samo 45 dana ove godine zadužila za novih 45 miliona evra.

"Umesto 600 miliona evra, koliko ova vlast planira za otpuštanje ljudi, bolje je da u 30 gradova po 20 miliona uložimo u poljoprivredu", rekao je Đilas i dodao da Srbija može da bude konkurentna ako izvozi hranu.

Đilas je poručio da danas u Srbiji postoji samo jedna Demokratska stranka i to je, kako je rekao, ona ista od pre 24 godine.

"Nema druge Demokratske stranke, ne može da bude zelena, jer je Demoktastska stranka žuta", ponovio je Đilas i dodao da je "i predsednik Demokratske stranke žut i zamenik je žut".

On je rekao i da Demokratska stranka može da bude prva u vladi ili prva u opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: