Vučić: Zabrinjava me ekstremizam

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da ga brine ekstremizam koji "tajkuni, Dragan Đilas i razne ekstremističke partije pokušavaju da uvedu u Srbiju".

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 09.03.2014.

13:47

Default images

"Oni znaju da se u Srbiji teško živi, ja znam da se u Srbiji teško živi i znam mnogo bolje od njih, jer od svih njih živim svakako teže i lošije. Mene morate da jurite po soliterima, a njih sve zajedno morate da jurite po vilama, i njih i ove nove ekstremiste koje danas plaćaju", rekao je Vučić na TV Prva.

On je naveo da "ekstremista" nije preterana reč za one koji govore o ukrajinskim scenarijima i koji "hoće da spaljuju zgrade".

Vučić je rekao da misli da je situacija veoma ozbiljna i da oni prizivaju takav scenario svakog dana, a da ljudi to moraju da razumeju.

"Oni hoće da unište normalnu, pristojnu i modernu Srbiju i našu šansu da to izgradimo", rekao je Vučić.

On je rekao da do sad nije pominjao ime nijednog političkog protivnika, a da je slušao svašta o sebi, i dodao da mora da reaguje sada kada postaje potpuno jasno da "pokušavaju da uruše stabilnost Srbije".

"Ja hoću jaku Srbiju, a ne slabu Srbiju, u kojoj će antisistemski političari i stranke pod uticajima tajkuna pokušavati da unose nered i haos", rekao je Vučić.

Vučić je garantovao i da "neće biti haosa u Srbiji".

"Ljudima garantujem jednu stvar - haosa neće biti, ne zbog Vučića, nego zbog Srbije jer hoćemo da imamo jaku zemlju, da imamo taj Mercedes, da se razgovara o miru, napretku i o budućnosti, a ne o tome kako će ko kome da razbije glavu, ubije, da baci kamen na RTS, Prvu...", rekao je Vučić.

SNS: DS pokušava da kreira nemire

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je jedini cilj opozicione Demokratske stranke (DS) da zajedno sa ekstremističkim organizacijama u Srbiji i tajkunima stvara nezadovoljstvo, pokušava da kreira nemire i ugrozi stabilnost Srbije, saopštio je danas SNS.

"Osnov politike Dragana Đilasa i DS je mržnja prema Aleksandru Vučiću", navodi se u saopštenju SNS ranije danas.

SNS je kao licemerne odbacio optužbe DS za uništavanje Srbije i varanje osiromašenih građana.

"Upravo su oni doveli Srbiju na rub propasti, otpustivši za samo četiri godine 400.000 radnika", navodi se u saopštenju SNS.

SNS je naveo da se DS dok je bio na vlasti bavio jedino stvaranjem "povoljne investicione klime" za bolje "poslovanje" Miroslava Miškovića i drugih tajkuna, dok su građani bili sve siromašniji.

SNS neće dozvoliti ukrajinski scenario

Lider DS Dragan Đilas i ekstremisti iz drugih političkih partija svakodnevno prizivaju ukrajinski scenario u Srbiji, saopštila je SNS i istakla da im to neće dozvoliti.

SNS je poručila da će nastaviti, još jače, borbu protiv tajkuna, korupcije i ekstremista, i od Srbije napraviti državu stabilnosti.

"Nastavićemo da činimo sve da u Srbiji stvorimo povoljan investicioni ambijent, kako bi privukli još više investitora, kao što su Mercedes, Džonson elektrik i Svarovski", navodi se u večerašnjem saopštenju naprednjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

358 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: