Zabrana Prajda katastrofalna odluka

Švedska ministarka za odnose sa EU Birgita Ulson kaže za B92 da je odluka o zabrani Parade ponosa katastrofalna i razočaravajuća.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

23:50

Default images

"Mislim da je srpska Vlada propustila jednu priliku da EU pokaže istinsku posvećenost očuvanju osnovnih ljudskih prava, jer Parada ponosa je provera poštovanja prava na okupljanje i prava na izražavanje. Propustili su tu priliku, ja sam zbog toga vrlo tužna", rekla je u intervjuu za B92 švedska ministarka.

On je dodala kako smatra da će ovo izazvati veliku raspravu unutar EU o posvećenosti Vlade Srbije očuvanju osnovnih ljudskih prava.

"Zemlje koje su vrlo angažovane po tom pitanju insistiraće da bude nastavljen dijalog o tome. Verujem u proširenje, verujem u veću EU i u snažniju EU, ali sa podrškom dolaze i obaveze, koje u ovom slučaju Srbija nije ispoštovala", napominje Ulson, dodajući da ova odluka svakako neće pomoći Srbiji na putu ka EU.

Birgita Ulson kaže i da je Vlada Srbije trebalo danas da pokaže da zaista veruje u osnovna ljudska prava kao što su sloboda izražavanja i okupljanja, i ta prilika je propuštena.

Ostale reakcije na zabranu Parade ponosa pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: