SPC: Vest iz Moskve je lažna

Vest da je patrijarh Irinej u Moskvi izrekao kritike i optužbe o radu državnog rukovodstva Srbije je potpuno lažna, saopšteno je iz Kabineta patrijarha SPC.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

21:30

Default images

Kako se navodi u saopštenju, patrijarh Irinej, koji se nalazi u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi i njenom patrijarhu Kirilu, "krajnje je neprijatno iznenađen lažnom informacijom koju su danas objavili neki mediji u Srbiji da je u razgovoru sa svojim domaćinom izrekao kritike i optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije".

Ova dezinformacija nije samo zlonamerna, anticrkvena, već odaje nameru njenih sastavljača da poremeti tradicionalno bratske odnose i poverenje između srpskog i ruskog naroda, ocenjuje se u saopštenju.

Navodi se i da je jedna od centralnih tema susreta dva patrijarha, svakako, bila vezana za problem Kosova i Metohije. Pri tome je, kako se navodi, patrijarh Irinej zamolio svog domaćina da podrži stav Srpske pravoslavne crkve o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Sve drugo predstavlja konstrukciju određenih političkih, medijskih, a možda i paracrkvenih krugova, koji iz svojih interesa ne biraju sredstva da pošto-poto isprovociraju sukob Crkve i države Srbije, zaključuje se u saopštenju iz Kabineta srpskog patrijarha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: