Nikolić: Srbiji ne trebaju ratovi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija više ne treba da vodi ratove, već da se mirnim putem bori za svoje interese.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

21:33

Default images

Na Pravnom fakultetu u Beogradu, na događaju kojim je obeleženo 100 godina od početka Prvog balkanskog rata, Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život.

"Ne treba da vodimo ratove i ne smemo da zaboravimo ratove koje smo vodili", rekao je Nikolić na svečanoj akademiji kojoj je prisustvovao i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, kao i neki ministri Vlade Srbije.

Nikolić je studentima Pravnog fakulteta poručio da budu aktivni, znatiželjni i da svaki trenutak iskoriste da nešto nauče.

"Mi danas nastojimo da vam obezbedimo miran život posvećen stvaranju", kazao je Nikolić studentima.
(Foto: Tanjug)
Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja, a studente je pozvao da se s ljubavlju odnose prema Srbiji.

Govoreći o Prvom balkanskom ratu, Nikolić je rekao da je zahvaljući njemu Srbija oslobodila Kosovo i Metohiju, ali i ukazao da treba biti svestan posledica ratova u kojima uvek na hiljade žena nose crninu.

"Potičem iz Kragujevca u kojem je hiljade žena bolno utabalo put do groblja", kazao je Nikolić.
(Foto: Tanjug)
Pre Nikolića studentima se obratio dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, a trenutno je u toku umetnički program posvećen Prvom balkanskom ratu.

Planirane su i projekcije kratkih filmova o Prvom balkanskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: