Đilas: Grad će se boriti za Luku

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je grad pokrenuo parnični postupak pred Vrhovnim sudom, kojim će pokušati da zadrži vlasništvo nad Lukom Beograd.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2010.

15:10

Default images

Đilas je rekao da će grad upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zadržao vlasništvo nad zemljištem Luke Beograd.

"Smatramo da je to naše, da pripada gradu i da je ugovor koji je potpisan pre 30 godina u potpunosti sproveden u praksi", istakao je on.

Gradonačelnik je rekao da se zalaže za bilo koju vrstu dogovora i pregovora, koji će "otkočiti" celu stvar i biti povoljan za državu, sadašnjeg vlasnika i grad.

Luka Beograd i grad Beograd se već više godina spore oko prava korišćenja nad 110 hektara lučkog zemljišta, a do sada su vođena čak tri sudska spora u kojima su neizmenično Grad i Luka upisivani i brisani iz zemljišnih knjiga kao korisnici prava nad tim zemljištem.

Zadnju presudu za korišćenje prava nad lučkim zemljištem nizvodno od Pančevačkog mosta, u korist Luke Beograd doneo je Viši sud u Beogradu, u avgustu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: