Irinej: SPC pozdravlja dolazak pape

Novi srpski patrijarh Irinej izjavio je da bi Srpska pravoslavna crkva pozdravila dolazak pape Benedika XVI u Niš na obeležavanje 1700 godina Milanskog edikta.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.01.2010.

12:37

Default images

Patrijarh smatra da bi to bila prilika za ekumenski susret i dijalog. Nije isključeno, pošto postoji želja i sa strane, da proslava u Nišu bude centralna i za ostale crkve i države Evrope, rekao je patrijarh Irinej i dodao da je to prilika da se postavi pitanje ponovnog ujedinjenja.

On je, tokom susreta sa gradonačelnikom i predsednikom skupštine Niša Milošem Simonovićem i Miletom Ilićem najavio da će njegovo ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji biti održano 25. aprila.

"Ustoličenje će biti 25. aprila i to će biti i početak rada Sabora Srpske pravoslavne crkve. Tamo će Sabor početi, a nastaviće se u Beogradu. To će biti prilika da gosti dođu i nadam se da će i oni videti stanje na Kosovu", rekao je patrijarh Irinej novinarima u eparhijskom domu u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: