Grej: Težak posao tek predstoji

Direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej ocenio je da je Vlada Srbije u 2009. dobro prošla kroz krizu, ali da težak posao tek predstoji 2010.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

17:47

Default images

"Najveći izazovi u 2010. godini biće donošenje dugoročnih odluka o reformi penzionog sistema, veličini javnog sektora i visini plata u javnom sektoru", rekao je Grej nakon sastanka sa članicama Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Prema njegovim rečima, potrebno je da se sledeće godine stvori dobra osnova za reforme u obrazovnom i zdravstvenom sektoru.

"Težak posao tek predstoji. Ono što se do sada uradilo da bi se stabilizovala situacija zamrzavanjem plata i penzija ne može zauvek da traje", naveo je Grej.

Grej je naveo i da je za privatni sektor važno da se pojednostavi dobijanje građevinskih dozvola i da se unapredi poslovna klima u Srbiji.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Čupić izjavio je da su ekonomski rezultati ostvareni u 2009. godini bolji nego što je očekivano na početku godine.

"Sve to daje dobre pretpostavke za razvoj u 2010. i očekivanja da će rast BDP-a biti oko 1,5 odsto sada se mogu oceniti kao vrlo realna", rekao je Čupić i dodao da treba biti oprezan i pratiti situaciju, jer kriza nije završena.

"Kriza će se nastaviti u 2010. i ta godina će biti presudna za to kako će ekonomski razvoj izgledati u narednih nekoliko godina", naveo je Čupić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: