Tužilac: Lični stav o profesorima

Tužilac OJT u Smederevu izjavio je da je kritika učešća optuženih profesora i sudija koji treba da im sude na seminaru o pravosuđu bila njegov lični stav.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2008.

12:49

Default images

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Smederevu Zoran Antić naveo je da iza saopštenja ne stoji Tužilaštvo u kojem radi. "To je bio lični stav i emotivna reakcija, ali bez namere da naruši prezumpciju nevinosti i nekoga uvredi", rekao je Antić.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Smederevu juče je stiglo saopštenje u kojem se ukazuje da su profesori prava optuženi za korupciju i sudije koje treba da im sude, pozvani na seminar o pravosuđu.

Među učesnicima seminara bili su profesori koje je tužilaštvo u Smederevu optužilo za primanje mita u aferi “Indeks”, što je ocenjeno kao nedozvoljen uticaj na tužilaštvo i sud, i zbog čega je upućena kritika udruženju "Kopaonička škola prirodnog prava" koje je organizovalo skup.

Tužilac Antić je rekao da iza tog saopštenja ipak ne stoji tužilačka organizacija, a da će na suđenju koje je u toku biti prilike da se dokaže da li je u pravu tužilaštvo koje je podiglo optužnicu ili su profesori nevini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: