Nema ostavki u Savetu RRA

Zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić izjavio je da ni on, ni predsednik RRA Nenad Cekić ne nameravaju da podnose ostavke.

Izvor: FoNet, Danas

Subota, 29.04.2006.

13:10

Default images

Vasić je rekao da je te ostavke tražio jedino ministar kulture u Vladi Srbije Dragan Kojadinović, ali da taj zathev nije u skladu sa zakonom. "To što je ministar Kojadinović tražio, to je njegov problem, jer mi ne nameravamo da taj njegov zahtev na bilo koji način uslišimo. Kojadinović nije vlastan da bilo koga zamenjuje u Republičkoj radiodifuznoj agenciji", rekao je Vasić.

On je ocenio kao "apsolutno netačnu i neistinitu" vest lista Danas, koji je objavio da će Cekić i Vasić podneti ostavke.

"Danas" o ostavkama

Predsednik Saveta RRA Nenad Cekić i njegov zamenik Aleksandar Vasić podneće ostavke na te funkcije, piše list Danas.

Beogradski dnevni list piše da Vlada Srbije predlaže takvo rešenje kako bi se smirile strasti povodom dodeljivanja nacionalnih frekvencija. Kako Danas saznaje "u pouzdanim izvorima bliskim Agenciji", dogovor o tome da se Cekiću i Vasiću sugeriše da podnesu ostavke postignut je tokom privatnog susreta premijera Vojislava Koštunice sa nekim uticajnim članovima Saveta RRA. Izvor Danasa nije mogao da kaže ko će biti izabran umesto Cekića i Vasića, koji će i dalje ostati članovi Saveta. Ostavke će verovatno biti podnete tokom prvomajskih praznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: