Skandal u Vukovaru, psovanje "majke četničke" i ostavka

Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

11:24

Skandal u Vukovaru, psovanje

"Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru, izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojim gestom ili izjavom povredio", naveo je Sučić u ostavci.

Svestan odgovorne dužnosti koju obavlja, naveo je da ne želi da bude opterećenje aktuelnoj vladi ni Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mu ukazali poverenje.

"Podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog seketara u Ministarstvu hrvatskih branitelja", napisao je Sučić, koji je u tom resoru vodio proces traženja nestalih u poslednjem ratu i žrtava iz Drugog svetskog rata.

On je u ostavci naveo da se s obzirom na iskustvo stavlja na raspolaganje Ministarstvu branitelja u slučaju potrebe.

Sučić i direktor Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izazvali su petak iza ponoći "težak incident" u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada.

Oni su sedeli u lokalu koji je i skladu sa epidemiološkim merama koje su te noći stupile na snagu trebalo da bude zatvoren, a kada je policija došla da ih upozori Sučić i Šeremet su odbili da se legitimišu.

Policija je u pomoć pozvala kolege iz Interventne pa su Sučić i Šeremet privedeni i protiv njih je podneta krivična prijava.

Psovanje

Državni seketar u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić, koji je jutros podneo ostavku zbog incidenta u Vukovaru, jednom od policajaca koji su pokušali da ga legitimišu je psovao "majku četničku", saopštio je Nacionalni sindikat policije.

U saopštenju sindikata, koje je potpisao predsednik Nikla Kajkić, a koje je upućeno premijeru Andreju Plenkoviću i ministru policije Davoru Božinoviću, navodi se da je bilo pokušaja da se ovaj incident zataška, a policajci ponize.

Navedeno je da su Sučić i direktor Memorijalnog centra u Vukovaru Krunoslav Šeremt nakon privođenja u policijsku stanicu nastavili sa narušavanjem javnog reda i mira.

Oni su, navodi se, vredjali hrvatske policajce, čak su im i pretili rečima: "Znate li vi ko sam ja i ko smo mi, ostaćete bez posla", preneli su hrvatski mediji.

Prilikom privođenja pružali su otpor policiji, Sučić je, navodi se, prema njihovim saznanjima dobijenim od osbolja u lokalu, jednom policajcu psovao "majku četničku" i policajcima pretio da će otići kući po oružje i sve ih ubiti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: