Nove mere Vlade: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 časova

Vlada Srbije je usvojila odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila, u 18 časova do ponedeljka, 4. maja, u 5 časova ujutru.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2020.

12:19

Nove mere Vlade: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 časova
Foto: Depositphotos/ToskanaInc

Odluka je doneta s obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum,

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju donete su nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja COVID-19.

Građani stariji od 65 godina moći će, počevši od ponedeljka, 26. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na potvrđivanje Odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila uz supotpis predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: