Snažna eksplozija u fabrici u Španiji, jedna osoba poginula VIDEO/FOTO

Jedna osoba je poginula u eksploziji u hemijskoj fabrici u Kataloniji, na severoistoku Španije, a jedna se vodi kao nestala, prenose španski mediji.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 14.01.2020.

20:25

Snažna eksplozija u fabrici u Španiji, jedna osoba poginula VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ JAUME SANJUAN

Mediji se pozivaju na službe spasavanja.

Najverovatniji uzrok eksplozije je hemijski akcident, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Osoba je poginula kada se srušila zgrada pogođena vazdušnim talasom izazvanim eksplozijom u fabrici u oblasti Taragona, objavili su listovi "Vangardija" i "Pais" na svojim veb sajtovima.

Kabinet premijera Pedra Sančesa saopštio je da je on u u kontaktku s katalonskim vlastima i da je Madrid spreman da pruži neophodnu pomoć. Rojters javlja da su na licu mesta 20 vatrogasnih vozila, 11 vozila hitne pomoći i helikopter.

Stanovništvo je savetovano da ostane u domovima sa zatvorenim prozorima, iako za sada nema podataka da je vazduh zagađen. Za sada nije poznat urok eksplozije.
EPA-EFE/ JAUME SANJUAN
Lokalni žitelji objavili su snimke na društvenim mrežama posle eksplozije, na kojima se vidi plamen i veliki crni dim na mestu nesreće. Taragona se nalazi 115 kilometara jugozapadno od Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: