Održan još jedan protest "1 od 5 miliona"

U Beogradu je večeras održan još jedan protest "1 od 5 miliona".

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

22:50

Održan još jedan protest
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ b

Okupljanje učesnika počelo je na platou kod Filozofskog fakulteta, i šetnje preko Terazija, ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjinom, a završen je ispred Palate pravde u Savskoj.

Ispred Palate pravde se telefonom obratio Aleksandar Obradović , bivšI radnik fabrike “Krušik”, koji se nalazi u kućnom pritvoru jer se tereti za odavanje državne tajne.

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta poručio je otvarajući večerašnji skup protestantima da se već 11 meseci oni zajedno na ulicama, bore ”protiv nasilja, laži, za istinu i promenu sistema”, a za za njihovu budućnost i za nove generacije.

“Pred nama su nove pobede, nove bitke, za oslobađanje institucija - naveo je Markoć i pozvao okupljene u šetnju ka Palati pravde.

Protestanti su, takođe, uputili podršku pevaču Đorđu Balaševiću, koji je nedavno doživeo infarkt.

Tokom šetnje puštane su Balaševiceve pesme "Panonski mornar" i "Samo da rata ne bude".

Među učesnicima protesta primećeni je i predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas i lider „Dveri“ Boško Obradović.

Učesnici protesta nosili su transparente "Da mladi zarade penzije u Srbiji", "Vratiti otete penzije", "100 penzionera za jednog taksistu"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: