Vučić danas sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu

Predsednik Vučić sastaće se danas u Novom Sadu sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

07:50

Vučić danas sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu
FOTO: TANJUG/INSTAGRAM PREDSEDNISTVO SRBIJE/bg

Kako je najavljeno, sastanak će biti održan u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sa premijerima Severne Makedonije i Albanije razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga između tri države, takozvanom "malom šengenu".

On je ocenio da je u pitanju "epohalna ideja" koja je dobila "pun konsenzus" premijera Severne Makedonije i Albanije.

"Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća.

Hoćemo ekonomski dublje da se povezujemo, time bismo dramatično uvećali nivo investicija, takvo okruženje gde bismo imali punu slobodu kretanja, prometa i usluga, podiglo bi sve nas i za to sam naišao na punu otvorenost Rame i Zaeva", kazao je predsednik Srbije.
View this post on Instagram

Predsednik Vuèiæ o znaèaju susreta u Novom Sadu.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

View this post on Instagram

Noæna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: