Četvrtak, 15.08.2019.

12:00

Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila

Autopsija tela milijardera Džefrija Epstina, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Vašington post.

Izvor: Tanjug

Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice

Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epstina, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstin bio rekao je da njegova smrt “očigledno samoubistvo”, međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavna mrtvozornica Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstinovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta.

Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Seempson ranije je rekla da je uverena da je Epstin umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za trgovinu seksualnim robljem.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstinovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstin je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstin se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstina navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstinov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: