Sreda, 31.07.2019.

14:01

I novinarka sad brani Kolindu: Nije pominjala vladu BiH

Novinarka "Džeruzalem posta" Grir Fej Kešman objasnila je da je interpretirala izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o BiH.

Izvor: Tanjug

I novinarka sad brani Kolindu: Nije pominjala vladu BiH
EPA-EFE/Davi Fernandez

"Predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu. Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima. Nije spominjala vladu BiH, a izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u BiH".

Ovo je navela Kešmenova na pitanje TV N1 o spornoj izjavi.

Izraelski list je ranije objavio da se Kolinda Grabar - Kitarović, koja boravi u trodnevnoj poseti Izraelu, u razgovoru s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula na pitanje migranata i kazala da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Pisanje lista demantovala je i hrvatska predsednica.

"Nisam to rekla. S predsednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pres konferencijama pre susreta s predsednikom Rivlinom i s (premijerom) Netanijahuom, a to je da naše susedne države želim što pre videti u članstvu EU. Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo te dve pres konferencije", kazala je Grabar- Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: