Vesić: Ako se i pojavi neki problem, on se rešava u hodu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u četvrtak uveče da sve gradske službe rade danonoćno i da javni prevoz u Beogradu normalno funkcioniše.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

00:48

Vesić: Ako se i pojavi neki problem, on se rešava u hodu
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je dodao da se, ako se i pojavi neki problem, on rešava u hodu.

Vesić je to rekao Tanjugu prilikom obilaska saobraćajnica u Beogradu i dodao da su takve stvari uobičajene kada pada sneg.

On je dodao i da beogradske elektrane isporučuju grejanje 24 sata dnevno i da nema večih problema kada su i grejanje i rad vodovoda u pitanju.

"Ekipe Elektrodistribucije su takođe na terenu, nema ni većih problema kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom, grad u ovakvim uslovima funkcioniše onako kako je moguće i građani od svih komunalnih usluga mogu da dobiju ono što im je potrebno", rekao je Vesić.

On je podsetio da sneg neprekidno pada u Beogradu od srede uveče i da je za prvih 24 sata napadalo 19 centimetara snega, a da će do jutra, kada se očekuje i prestanak padavina, napadati bar još sedam, što je velika padavina za Beograd.

"Naša zimska služba se nalazi u četvrtom stepenu angažovanja, što znači da na ulicama imamo 145 vozila i 90 velikih kamiona poput ovog iza mene. Mi čistimo1.767 kilometara ulica prvog prioriteta kojima saobraća javni prevoz. Ostaćemo u četvrtom stepenu sve do prestanka padavina, a onda počinjemo da radimo i drugi prioritet, odnosno 491 kilometar ulica drugog prioriteta. Znači, mi u prvom i drugom prioritetu održavamo 2.258 kilometara ulica na teritoriji Beograda", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, vozači preduzeća "Beograd put" nalaze se već skoro sedam dana u četvrtom stepenu angažovanja, što znači da rade i po 12 sati.

"To su zaista heroji i zahvalni smo im na tome što rade kako bi naš grad mogao da funkcioniše normalno u uslovima zimskih padavina", rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao i da se prestanak padavina očekuje u petak ujutro, ali da će zbog ledenih dana koji slede sve službe ostati u četvrtom stepenu pripravnosti kako bi saobraćajnice bile bezbedne i bilo što manje saobraćajnih nesreća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: