"Na osnovu kakvih dokaza je Stefanović optužio kapetana?"

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je privođenje kapetana Vojske Srbije V.M. zbog navodnog napada na aktiviste Srpske napredne stranke (SNS).

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

17:10

SDS je zatražila od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku posle optužbi koje je izneo protiv kapetana VS.

Ocenjujući da je kapetana Vojske Srbije privela "partijska policija SNS-a", SDS je upitao ministra na osnovu kakvih dokaza je izneo optužbe protiv V.M. i "odakle mu pravo da a priori optužuje bilo koga".

"Režim Aleksandra Vučića je pribegavanjem privođenju pripadnika vojske prešao graničnu liniju koja je politički sistem delila između polu-diktature i otvorene diktature. Nema sumnje da ćemo se u budućnosti suočavati sa još brutalnijim zloupotrebama policije u partijske svrhe", rekao je predsednik Resornog saveta SDS za odbranu Konstantin Samofalov.

SDS je podržao Vojni sindikat Srbije u kako se navodi, "njihovim nastojanjima da se suprotstave maltretiranju pripadnika vojske od strane državnih vlasti"."Upozoravamo javnost da je posredi brutalno ugrožavanje privatnosti naših građana, na koje nasrću horde novoradikalskih aktivista, i da se samo udruženim delovanjem opozicije možemo suprotstaviti ovom zlu", naveo je Samofalov.

Vojni sindikat Srbije saopštio je ranije da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji su po beogradskim stanovima prikupljali "sigurne glasove" po određenim spiskovima. V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba, naveo je Vojni sindikat. Reagovala je i Srpska napredna stranka koja je saopštila da je na njihove aktiviste "nasrnuo muškarac koji je mladića N.G. udario rukom unos, a devojku N.S. ošamario i gurnuo u grudi".

Mediji su preneli da je ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović rekao da je V. M. prvi napao i udario aktiviste SNS-a na Zvezdari i to u ulazu zgrade, a ne na vratima njegovog stana, kao i da aktivisti te stranke nemaju biračke spiskove građana, već spiskove članova i simpatizera i onih koji su rekli da će dati "siguran glas" na predstojećim beogradskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: