Još jedna inspekcija u "Miletiću", roditelji zovu u školu

Još jedna republička prosvetna inspekcija ušla je jutros u Osnovnu školu “Svetozar Miletić“ u Zemunu, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

09:02

Još jedna inspekcija u
Foto: B92

Sa inspekcijom je i izabrani v.d. direktor Miloš Gačić. Roditelji na zvaničnoj stranici o protestima u svojoj školi na Fejsbuku zovu građane da dođu i navode da "ne daju školu".

Roditelji učenika OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu predali su ranije peticiju da bi se pred Upravnim sudom ubrzano rešila tužba podneta protiv rešenja o razrešenju direktora te škole.

Oni već tri nedelje protestuju u dvorištu škole i ne šalju decu na nastavu zbog rešenja o smenjivanju direktora Miroljuba Mosurovića.

Rešenje je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu.

Šarčević je ranije najavljivao da će u četvrtak prošle nedelje saopštiti mere koje će Ministarstvo preduzeti protiv škole "Svetozar Miletić", ali do toga u četvrtak nije došlo.

Novinarka O2 i B92 Sanja Ignjatović Eker pokušala je da postavi Šarčeviću pitanje o zemunskoj školi i nije uspela, a nakon drugog pokušaja Šarčević je rekao: "I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana".

U četvrtak su OŠ "Svetozar Miletić" posetili predstavnici Ministarstva prosvete, kada je najavljeno još kontrola.

"Trenutno imamo nezakonitu obustavu rada škole što je u nadležnosti grada, jer prekid vaspitno-obrazovnog rada može da postoji samo uz saglasnost lokalne samouprave", rekao je pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević.

Ako se, kako navode, ne otklone sve nezakonitosti konstatovane u inspekcijskom nadzoru, Lazarević ne isključuje zatvaranje škole kao jednu od mogućnosti.

Potom je u znak protesta škola branjena "živim zidom", a kako je to izgledalo možete pogledati - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: