Popović tužio Vreme i Vasića, traži dva miliona zbog duševnih bolova

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

16:21

Default images

Šef Biroa za komunikaciju Vlade Srbije Vladimir Popović tužio je beogradski nedeljnik Vreme i na ime odštete zatražio dva miliona dinara. Kako se navodi u saopštenju Vremena, Popović je tužio izdvača lista i novinara Miloša Vasića zbog teksta "Padavine se nastavljaju", objavljenog 17. aprila i teksta "Cena dojave - 1.200 evra", objavljenog 23. aprila 2003. godine.

Popović je zatražio da mu se na ime nematerijalne štete zbog duševnih bolova izazvanih povredom časti isplati milion dinara i na ime povrede ugleda još jedan milion. Vreme u saopštenju prenosi navode tužbe, odnosno citate iz teksta, u kojem se kaže da nije uhapšena osoba za koju je na brifingu u Vladi Srbije rečeno da jeste uhapšen, te da se tako ruši uverljivost vlade i njenih biroa. U tužbi se dalje navodi da se u tekstu tužilac predstavlja kao "arogantni šef agitpropa, koji je usto i bahat". U tekstu "Cena dojave - 1.200 evra" objavljeno je, navodi se u tužbi, da je tužilac predmet prezira i sprdnje među kolegama, "pa makar koliko se gospodin Beba hvatao za ručke Đinđićevog kovčega na pogrebu". Kako prenosi "Vreme", Popović je u tužbi naveo da je Biro za komunikaciju govorio istinu, a optuženi nisu, da nije "nestao iz opticaja", niti učestvovao u bilo kakvim konstrukcijama "protivdržavne zavere", kako se navodi u tekstu "Padavine se nastavljaju". Posebno uvredljiv za Popovića je deo teksta koji se odnosi na ,,hvatanje ručke na kovčegu pokojnog premijera,, s obzirom da je tužilac bio lični prijatelj sa pokojnim premijerom. Nazivanje tužioca "arogantnim šefovm agitpropa" i "predmetom sprdnje" Popović je ocenio difamantnim (klevetničkim), uprkos ranijih upozorenja glavnom uredniku, navodi se u tužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: