Vučić: O vladi posle inauguracije

Zamenik lidera SNS Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove vlade početi nakon inauguracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Info

Izvor: Danas, Tanjug

Sreda, 23.05.2012.

23:49

Default images

"Zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije počeće nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom", kazao je Vučić za "Danas".

On je kazao da "neformalnih kontakata među strankama, naravno, ima, ali to s kim razgovaramo sačuvaću za sebe, jer konkretnih dogovora još nema".

Vučić je ocenio da vlada koju bi formirale demokrate i socijalisti "jednostavno ne bi imala legitimitet", ukazujući da je situacija u Srbiji posle pobede Nikolića na predsedničkim izborima "mnogo jasnija".

Prema njegovim rečima, bivša vladajuća koalicija okupljena oko DS-a je "izgubila legitimitet da upravlja Srbijom".

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora SNS biti doneta odluka o mogućem mandataru nove vlade, ali ni ko će u narednom periodu, do izborne skupštine SNS u septembru, voditi naprednjake.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić podneće ostavku na tu funkciju sutra, na sednici Glavnog odbora stranke, a do izbora novog lidera na čelu stranke najverovatnije će ga menjati sadašnji zamenik Aleksandar Vučić, rečeno je danas Tanjugu u SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: