Nije Kosovo srce Srbije već građani

Predsednički kandidat DS Boris Tadić rekao je da "ne misli da je Kosovo srce Srbije, već je to njeno stanovništvo".

Info

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

17:37

Default images

"Svaki građanin je srce Srbije jer obezbeđuje budućnost zemlje Ne dam da nas gaze na Kosovu, da se ugrožava naš integritet na Kosovu, ali ne želimo ratove, već hoćemo mirnim putem da se borimo za Kosovo", rekao je on na skupu u Šapcu.

Kandidat za predsednika Srbije koalicije "Izbor za bolji život" rekao je danas u Šapcu da njegov plan od četiri tačke za rešenje kosovskg pitanja nije naišao na negodovanje međunarodne zajednice, već da je pozitivno prihvaćen, te da će se na njemu raditi posle izbora.

Tadić je istakao da ne prihvata podelu Kosova, ponovio je da neće biti priznanja nezavisnosti, ali da se istovremeno mora naći rešenje, "što neće biti lako".

"Braneći Kosova mi branimo integritet naše zemlje. Nećemo odustati od nacionalnih interesa, jer bismo time doveli u pitanje integritet, a i sve ostalo, kao što su investicije i budućnost", rekao je on.
Predizborni skup DS-a u Šapcu (Fotot: Tanjug)
Govoreći na konvenciji liste "Izbor za bolji život" u Šapcu Tadić je rekao i da je Demokratska stranka "pomirila Srbiju i to sve sa ciljem da promeni okolnosti u zemlji".

"DS je nacionalna institucija od koje interese treba da ostvare svi građani, nebitno da li su članovi, ona je u svrsi razvoja Srbije, ugrađena kao kičma u ustavni poredak zemlje svojom demokratskom vizijom", rekao je Tadić.

on je rekao da je moguće za pet godina završiti pregovore sa EU, uspostaviti rešenje za Kosovo i obezbediti investicije u dosadašnjem ritmu.

"Nama je članstvo u EU instrument da obezbedimo ljudima bolji život", kazao je on i istakao da je članstvo u EU blizu i da je za to potrebno početi pregovore, što je moguće do kraja godine.

Tadić je istakao da građanima nudi konkretan plan koji je koncetrisan na probleme ljudi, i da ne donosi obećanja koja liče na bajke.

"Ako Srbija sada stane nikada više neće uhvatiti ovu dinamiku razvoja koja je presudno važna za zapošljavanje i budućnost svkaog deteta", istakao je on.

Pitanje evropske integracije je pozidanje šanse za egzistenciju svakog čoveka, naveo je Tadić i dodao:
"Stvorili smo tim od 600 ljudi koji su spremni da pregovaraju sa EU o svakom segmentu u Srbiji, a u svim segmentima nužne su reforme".

Status kandidata doneo je veće interesovanje investitora, ukazao je on, prenoseći da je interesovanje iz Nemačke povećano tri puta, a iz Italije još više.

"Radimo konkretan posao i dovodimo strane investitore u Srbiju", istakao je Tadić ukazavši da je sinoć razgovarao sa investitorom koji će dovesti Telefunken u Niš.

Izrazio je uverenje da će rauzgovori o dolasku kompanije "Danijeli" u Šabac u junu ući u drugu fazu, fazu ugovorne obaveze.

Zadovoljan je, dodao je, što mu zameraju da ne smenjuje dovoljno brzo one koji ne rade dovoljno dobro, što je, kako je rekao, ispravno, ali je posebno zadovoljan što njegovi protivnici smatraju da nije nepošten.

U Srbiji mora da se izgradi sistem uspešne borbe protiv korupcije, jer je zemlja u borbi protiv organizovanog kriminala postigla najveće evropske standarde, pre svega oko glavešina regionalne i globalne mafije, podvukao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: