Petak, 30.05.2008.

16:00

U Pomoravskom okrugu skupština jedino u Jagodini

U Pomoravskom okrugu, u čijem sastavu je šest opština Pomoravlja, Resave i Levča, posle lokalnih izbora, nova skupština konstituisana je u Jagodini, za sutra je sazvana u Svilajncu, u Paraćinu za 3. jun, a u Ćupriji za 4. jun, potvrđeno je Tanjugu u tim opštinama.

Izvor: Tanjug

Default images

U Despotovcu, u kome većinu ima DS i koalicija za "Evropsku Srbiju - Boris Tadić", i Rekovcu, u kome niko nema većinu, a sa najvećim brojem glasova su DS (10) i DSS (8), još nisu sazvane konstituivne sednice skupština opština.

U Rekovcu bi presudnu ulogu mogle odigrati JS sa pet odbornika ili grupe građana koje su osvojile mandate ali se "ne zna čiji su", kažu u najmanjoj i jedinoj nerazvijenoj opštini u Pomoravskom okrugu.

U Jagodini vlast je formirala koalicija JS-SPS-PUPS, koja je osvojila 19 od 31 odbornika, za gradonačelnika (Jagodina ima status grada) je izabran Dragan Marković Palma (JS), a za predsednika Skupštine grada Ratko Stevanović iz iste stranke.

U Svilajncu vlast će formirati DS, G17 plus i Grupa građana "Pokret za Sviljanac", koje su potpisale "protokol o učešću u budućoj lokalnoj vlasti".

Dobrivoje Budimirović - Bidža, posle 15 godina na čelu opštine, s prekidom 2000-2004, sutra će ostati bez fotelje, a na funkciju predsednika opštine Svilajnac će, prvi put, biti izabrana žena, iz G17 plus.

U Ćupriji će opštinsku vlast, "ako se neko ne predomisli", formirati JS-SPS-PUPS, DSS i SRS, a u Paraćinu DS i SPO "imaju zajedno 31 odbornika, od 55 koliko Skupština broji, i oni će formirati vlast", kažu u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: