Ryze ponovo trpi promene

Ryze je jedan od heroja koji je doživeo najviše reworkova u igri do sada. Riot ipak ponovo nije zadovoljan njegovim trenutnim stanjem i implementirao je nekoliko izmena na PBE serveru. Iako je jedan od prvih šampiona koji su izašli u League of Legendsu, ovaj mejdž je pretrpeo prevelik broj drastičnih promena na magijama. Trenutne izmene na PBE serveru dodatno menjaju sam identitet Ryzea, što se verovatno neće dopasti mnogim igračima.

Izvor: Nepenthe RUR

Sreda, 05.06.2019.

18:54

Ryze ponovo trpi promene

Promene

Njegova Overload (Q) magija sada ima 6 rankova za apgrejd, dok sve ostale basic magije u igri imaju 5. Kako bi kompenzovali ovo, razvojni tim je oduzeo jedan rank za apgrejd na njegovom Realm Warp ultu. Riot još uvek razmatra mogućnost da ipak ne ubaci ovo u live servere.

Mehanika sa runama na nujegovoj Q magiji je takođe promenjena. Štit koji Ryze dobija kada konzumira runu koju je nastakovao potpuno je uklonjen, dok je MS znatno smanjen na nižim rankovima. Bonus šteta koju dobija sa Q, nakon što baci Spell Flux (E), prebaćena je na njegov ult i daje dodatnih 20% štete.

Jedna od retkih preostalih point-and-click magija u igri – njegov Rune Prison (W), zahtevaće određenu pripremu, pre nego što rutuje neprijatelje. Ukoliko neprijatelj nije pogođen Spell Flux (E) magijom, Ryze neće rutovati metu, ali će je usporiti za 35% na 1.5 sekundu. Ukoliko je prvo pogodio Spell Flux, meta će biti rutovana na 1.5 sekundu. Na ovaj način igrači imaju priliku za kanterplej, jer je magija do sada bila popriliočno naporna ukoliko vas rutuje i odradi celu rotaciju.

Spell Flux (E) je takođe pretrpio izmenu. Magija sada radi štetu svima u okolini mete koja je odabrana, ali neće moći da je spamuje dva puta. Zaključak

Zaključak

Ryze će možda postati jači u timfajtu, jer njegov brzi E-Q kombo radi veliku količinu štete neprijateljima koji su grupisani. Mehanika koja je dopuštala da se Spell Flux proširi na mete koje su u blizini one koja je bila markovana i umrla, sada je izbačena. Stoga je jedini način da se Spell Flux raširi jedan jedini cast magije. Ovo tera Ryze igrače da pametnije i obazrivije korise ovu magiju u fajtu, ali im takođe olakšava čišćenje miniona u lejnu.

Glavna razlika u svim mogućim varijantama Ryzea koje smo viđali ovih godina jeste njegov ult, koji dobija rank. Ipak, magija će imato povećan cooldown na prvom ranku (sa 180s na 210s, ali će se smanjti na 150 sekundi na 16-om nivou. Umesto da bonus štetu na Overload (Q) magiji dobija od Spell Fluxa (E), sada će ta šteta dolaziti od nivoa njegovo ulta. Kao posledica ovih novina, Ryze više neće moći da piluje toliko za sebe, jer sada ne mže da spamuje E-Q kombo za masivan štit. Takođe je lakši za genkovanje, jer više ne poseduje zagrantovani rut. Kao što smo već spomenuli, Spell Flux (E) će morati mnogo pažljivije da se koristi. Iskusniji igrači će sigurno moći da iskoriste ovu mehaniku i postignu isti rezultat kao i prethodna.

Ryze sda skejluje još bolje u lejt gejmu, jer se šteta na njegovo Overload (Q) magiji povećava sa svakim rankom ulta. Iako promene ne možemo da okrakterišemo striktno kao baf ili nerf, Ryze će sada biti malo slabiji i manje pouzdan, akda je profesionalan scena u pitanju. Sasvim je moguće da će Riot odlučiti da mu zauzvrat malo poveća HP.

Izvor: RUR Esports

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: