Skandal sa varanjem na Hearthstone duelu Amerike i Kine

Za vikend je odigran treći po redu duel između Kine i Severne Amerike u Hearthstoneu.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Ponedeljak, 23.01.2017.

10:29

Skandal sa varanjem na Hearthstone duelu Amerike i Kine
foto: skrinšot

I pored zanimljivih partija i sjajnih momenata kao što je all-kill koji je Cydonia imao protiv tima Kine, nažalost crnu mrlju na ceo događaj su stavile optužbe koje je najpre pokrenuo Reynad, a zatim nastavili Chakki i Fr0zen, na račun kineskog tima.

Optužbe se odnose na rane Dirty Rat poteze, koji mogu da deluju kao potpuno loši potezi koji nemaju smisla, ali su u oba slučaja imala savršen ishod za kineske igrače. Po onome što je Reynad napisao na Twitteru, kineski igrači su se drali i pravili galamu kako bi obavestili svog igrača da je igranje Dirty Rat turn 2 (neverovatno riskantant potez koji se inače ne radi) u tom trenutku idealan, jer će protivniku iz ruke izbaciti potencijalno ključne karte. Tako je Chakki, umesto da napravi ogromnog Edwin VanCleef u drugom ili trećem potezu, završio sa Edwinom izbačenim iz ruke kao 2/2, što mu je praktično izgubilo partiju. Čakijevu izjavu po ovom pitanju možete pročitati OVDE.

Osim galame kineskih igrača, američki igrači su rekli da su se i kineski kasteri jasno čuli pogotovo kada povise ton kada je neka uzbudljiva situacija, što je kineski igrač iskoristio tako što je prelzaio prek Dirty Rata, kako bi naglasio da hoće da ga igra, i zatim čuo galamu, što je shvatio kao znak da je to sjajan play.

Kineski organizatori su odbacili ove optužbe, ali su naglasili da im je žao što se američki igrači tako osećaju. Celu situaciju, sa sve kineskim komentatorima, možete videti na OVOM LINKU problematična situacija kreće oko 3. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: