CS:GO – Ostalo je još samo finale, ko osvaja Major?

Danas od 20 časova igra se poslednji meč najprestižnijeg turnira u CS:GO, finalisti su Cloud9 i FaZe, a ko osvaja titulu?

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 28.01.2018.

16:43

CS:GO – Ostalo je još samo finale, ko osvaja Major?

FaZe je svakako viđen kao jedan od finalista Majora, ali za Cloud9 ne možemo reći isto. Ko god da pobedi, istorija osvajača CS:GO Majora biće bogatija za još jedno ime, ali koje?

Karriganova ekipa igra gotovo besprekorno ceo turnir, u drugoj i trećoj fazi turnira nisu izgubili nijednu mapu, iako su igrali sa timovima kao što su SK i NaVi. Svaki pojedinac u ekipi imao je svoje blistave trenutke, GuardiaN je podigao nivo igre u odnosu na kraj godine, NiKo tokom celog turnira igra konstantno a olofmeister kao i uvek sjajno čita igra i čini se da će on biti bitan faktor u večerašnjem finalu.
Sa druge strane, Amerikanci su oduševili sve pobedom nad G2, a stadion u Bostonu je eksplodirao nakon što su izbacili i SK. Ovo je prvi put da organizacija prođe grupu još od ESL Keln 2014, mada je petorka bila potpuno drugačija. U sadašnjoj petorci nema izrazitih zvezda, a kada bismo izdvajali nekoga, to bi verovatno bili Stewie2k i Skadoodle. Stewie je drugu fazu turnira počeo jako loše, što je i sam izjavio, te je dodao da je proveo noći na DM serverima kako bi povratio igru, što se na kraju isplatilo, te njegov tim prolazi grupu.

Ali, tu nisu stali, pao je i promenljivi G2, da bi sinoć do kasno u noć vodili bitku sa brazilskim SK za prolaz u finale. Skadoodle u polufinalu nije blistao, ali je lider tima autimatic držao konce igre, da bi na trećoj mapi zablistao tarik i odveo svoj tim korak bliže tituli.
CS:GO zajednica daleko veće šanse daje ekipi FaZe, kao i kladionice. Ipak, Cloud9 je tim koji dosta zavisi od momentuma, a juče smo se u to uverili na Mirage i Inferno, kada su imali dve ogromne serije. Međutim, ako neko zna da zaustavi nekarakteristične poteze protivnika, to je FaZe. Snažna postavka igre na CT strani, sistematična egzekucija će biti veliki zadatak za Amerikance.

Olofmeister će takođe igrati veliku ulogu u ovom meču, njegovo uvek opasno lurkovanje će biti konstantna pretnja za Cloud9 koji ipak nije ekipa poznata po perfektnoj organizaciji, ali će o tome verovatno brinuti autimatic ili support RUSH.

Sudar različitih stilova i pristupa CS-u kao i, na kraju krajeva, različitih kontinenata nam obećava uzbudljivo finale, iako je FaZe na papiru jači tim. Ukoliko ekipa Cloud9 zaigra svoju igru u startu, biće veoma zanimljivo.

Večerašnje finale je istorijski meč za obe ekipe, Amerikanci pred domaćon publiku imaju priliku koja im se možda neće ponovo ukazati, dok je FaZe gladan trofeja i prvog mesta HLTV rang liste.

Osim što će ispisati istoriju, pobednički tim će zaraditi i 500 000 dolara. FaZe ili Cloud9?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: