Subota, 14.07.2001.

23:05

ZAVRSAVAJU SE PRIPREME ZA ULAZAK NATO-a

Izvor: B92

Default images
U Makedoniji se zavrsavaju pripreme za ulazak vojnika NATO-a, koji treba da razoruzaju albanske pobunjenike - saopstio je u subotu u Skoplju predstavnik makedonskog ministarstva odbrane Marjan Djurovski, javlja Srna. On je rekao da bi u ovoj operaciji trebalo da ucestvuje oko 3 000 NATO vojnika ali nije iskljuceno da njihov broj dostigne i 5 000. Djurovski je rekao da ce "ova misija imati zastitni karakter, a NATO vojnici ce imati samo lako naoruzanje u slucaju odbrane". "Nakon prikupljanja naoruzanja svim gradjanima koji budu imali oruzje bice predlozeno da ga predaju za novcanu nagradu koju ce obezbediti medjunarodna zajednica. Gradjani kod kojih nakon toga bude pronadjeno nelegalno oruzje snosice krivicnu odgovornost", naveo je Djurovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: