Da li se Grčka vraća na pravi put?

Predlog reformi koje će zvanična Atina uskoro predstaviti kreditorima vratiće ekonomiju zemlje na pravi put, bez bolnih mera štednje.

Svet

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

09:01

Default images

To se navodi u objavljenom tekstu grčke vlade.

U dokumentu, koji je objavljen u petak, takođe piše da će predložene reforme, koje će tehnički stručnjaci dovršiti tokom vikenda, doneti Grčkoj prihod od tri milijarde evra, bez oslanjanja na rezanje plata i penzija, kao i rast BDP-a od 1,4 odsto u ovoj godini, prenosi Frans pres.

Grčkoj je potrebno da naredne nedelje postigne dogovor sa kreditorima kako bi odblokirala isplatu naredne tranše pomoći iz zajma Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, i kako bi nastavila sa plaćanjem dugovanja.

"Grčki stručnjaci će večeras otputovati za Brisel radi sutrašnjeg sastanka i radi finalizovanja liste reformi koja će biti predstavljena u ponedeljak", izjavio je jedan neimenovani izvor iz grčke vlade za Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: