Alibaba kupuje deo softver firme

Kineski milijarder i osnivač kompanije Alibaba DŽek Ma, platiće 531 milion dolara za kupovinu udela u šangajskoj softverskoj kompaniji Hundsun tehnolodžis.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

11:47

Default images

Prema najnovijem dogovoru, Maova kompanija "DŽeđeng fajnens kredit netvork tehnolodži" preuzeće 20,62 odsto akcija u Hundsunu, preneo je Frans pres.

DŽek Ma je prošle godine sišao sa pozicije izvršnog direktora kompanije Alibabe, za koju se očekuje da će kasnije ove godine izaći na Njujoršku berzu.

Ovim ugovorom, koji i dalje trebati dobiti "zeleno svetlo" kineskih regulatornih vlasti, Ma će postati kontrolni akcionar u kompaniji Hundsun, koja nudi softverska rešenja za širok spektar finansijskih institucija, uključujući banke i brokerske kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: