Grčka:Privatizacija gasne kompanije

Grčka planira da do maja ove godine privatizuje niz državnih preduzeća, među kojima i gasnu korporaciju DEPA i operatera za transport gasa DESFA.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

10:47

Default images

Rukovodilac državne agencije za privatizaciju HRADF, Takis Atanasopulos, najavio je te planove u intervjuu dnevniku Katimerini, podsećajući da se Grčka obavezala da ove godine ostvari 2,6 milijardi evra od privatizacionih programa.

Privatizacija je jedna od ključnih obaveza prema poveriocima iz Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda koji su finansirali grčki budžetski deficit u 2010. godini.
Za privatizaciju grčkih gasnih preduzeća zainteresovane su ruske kompanije Gasprom i grupa Sinteza, zatim dva grčka konzorcijuma i azerbejdžanska kompanija Sokar, prenela je agencija Ria novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: