Fijat ostaje u Italiji

Italijanska kompanija za proizvodnju automobila Fijat ponovo je poručila da će ostati u Italiji i da će proizvodnju u fabrikama u toj zemlji usmeriti na izvoz.

Svet

Izvor: Beta, AP

Nedelja, 23.09.2012.

13:36

Default images

Generalni direktor grupe Fijat Serdjo Markjone sastao se danas s premijerom Italije Marijom Montijem, a glavna tema njihovog razgovora bila je zabrinutost da bi ta kompanija mogla da zatvori fabrike u zemlji zbog finansijske krize.

Prodaja Fijata, koji je i većinski vlasnik kompanije Krajsler, opala je za 20 odsto u prvoj polovini godine, a fabrike nisu koristile pune kapacitete u proizvodnji.

Fijat je u zajedničkom saopštenju s italijanskom vladom naveo da će ulagati u Italiju kako bi pripremio lansiranje novih proizvoda kada se tržište oporavi i dodao da je u razvoj proizvodnje u poslednje tri godine investirao pet milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: