Kleg: Nema bonusa za alave bankare

Zamenik britanskog premijera Nik Kleg ponovo je upozorio banke koje su dobile pomoć od države da paze pred sezonu deljenja bonusa.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

16:54

Default images

Kleg je naglasio da je vlada rešena da spreči "neodgovorna plaćanja".

"Razumem bes javnosti zbog bonusa koji se i dalje bankarima dele šakom i kapom, posebno u bankama koje su poreski obveznici spašavali" tokom finansijske krize, rekao je šef Liberalnih demokrata u govoru u jednoj fondaciji u Londonu. "Uoči sezone bonusa niko ne treba da sumnja u našu odlučnost kao glavnog akcionara u tim bankama da iskoristimo svu svoju težinu da blokiramo ta neodgovorna plaćanja ili nagrađivanje neuspeha", rekao je Kleg.

On je rekao da je uticaj teškoća bankarskog sektora na privredu i društvo danas još jasniji, i da bes javnosti prema bankama nije splasao kao i da vlada nema nameru da popusti po pitanju bonusa.

Kao rezultet pomoći bankama u teškoćama, što je koštalo britanske poreske obveznike 66 milijardi funti (102,5 milijardi dolara) država je vlasnik 83 odsto banke RBS i 40 odsto banke Lojds.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: