Ruske devizne rezerve 467 mlrd. USD

Ruske rezerve zlata i deviza su prošle nedelje uvećane za 6,5 milijardi dolara, do maksimalne visine u poslednjih 20 meseci.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

09:04

Default images

Ukupne devizne rezerve Rusije su u sedmici od 2. do 9. jula porasle sa 460,8 na 467,3 milijarde dolara, objavila je ruska Centralna banka.

Rezerve su porasle zahvaljujući kursnim razlikama, a najveći rast obezbedila im je evropska valuta, koja je u ruskim rezervama zastupljena sa oko 40 odsto.

Prošle sedmice vrednost evra je rasla u odnosu na dolar zbog sumnji u brzi oporavak ekonomije SAD i pozitivnih signala iz Evropske unije, uprkos prisutnim strahovanjima zbog dužničkih problema evrozone.

U periodu od 2. do 9. jula centralna banka Rusije nije intervenisala na tržištu, jer je rublja bila u okvirima kod kojih ovo regulativno telo ne pribegava ni kupovini, ni prodaji valute. Prema preporukama Međunarodnog monetarnog fonda, ruska centralna banka od 1. juna ove godine u devizne rezerve uključuje i zlatne monete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: