Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika

Kina planira da izgradi 30 "potpuno povezanih" 5G fabrika u 10 ključnih industrijskih sektora do 2023. godine.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2021.

08:33

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika
Foto: Depositphotos/Tzido

Kina to planira kako bi ubrzala razvoj industrijskog interneta kroz njegove integracije s 5G tehnologijom, saopštilo je kinesko Ministarstvo za industriju i informatičku tehnologiju (MIIT)

Biće izgrađeno tri do pet industrijskih internetskih platformi od međunarodnog uticaja, kao i jedan centar velikih podataka za industrijski internet do 2023. godine, navodi se u akcionom planu za razvoj industrijskog interneta za naredne tri godine, koji je predstavilo MIIT.

U akcionom planu je naglašeno da će naredne tri godine (2021.-2023.) biti period brzog rasta kineskog industrijskog Interneta.

U tom razdoblju će prevladati novi formati poslovanja, poput inteligentne proizvodnje, saradnja i personalizovane usluge zasnovane na mreži, navodi se u planu, prenosi Kineski radio internacional (CRI).

Industrijski internet, koji je poznat i kao internet stvari za industriju (IoT), odnosi se na širu primenu naprednih tehnologija kao što su bežične mreže nove generacije, veliki podaci i veštačka inteligencija i internet stvari.

Podaci MIIT-a pokazuju da je Kina već razradila više od 70 lokalnih industrijskih internetskih platformi, povezujući oko 60 miliona kompleta industrijske opreme i više od 400 hiljada industrijskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: