Afrika godišnje gubi 79 milijardi dolara zbog velike nezaposlenosti mladih

Prema podacima Ekonomske komisije Ujedinjenih naroda za Afriku (UNECA), oko 34 posto stanovništva afričkog kontinenta čine osobe starosti od 15 do 34 godine.

Svet

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

09:42

Afrika godišnje gubi 79 milijardi dolara zbog velike nezaposlenosti mladih
Foto: Epa/NIC BOTHMA

Stopa nezaposlenosti mladih je veoma visoka u većini afričkih zemalja, što kontinent godišnje košta oko 79 milijardi dolara, prenosi Agencija Anadolija (AA).

Nezaposlenost je dodatno porasla u mnogim afričkim zemljama usled uvođenja restriktivnih mera radi suzbijanja širenja globalne pandemije koronavirusa.

Prema UNECA, ovom kontinentu je potrebna finansijska podrška u iznosu od 100 milijardi dolara kako bi se pomoglo tamošnjim zemljama da otvore nova radna mesta za mlade.

Afrika trenutno ima najveći procenat mladih ljudi u svetu, ali je istovremeno i kontinent s najvišom stopom nezaposlenosti mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: