Svet

Utorak, 06.08.2019.

08:00

Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu imovinu u Americi

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Izvor: Tanjug

Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu  imovinu u Americi
FOTO: Tramp, Epa, Leigh Vogel POOL

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

"Sva imovina i udeli u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se preneti, platiti, izneti, povući ili na drugi način realizovati", piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bela kuća.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovm pristalicama, prenosi AP.

Kako navodi agencija najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se već nalaze Kuba, Severna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene "agresivne

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: