"Grčka više nije zemlja u stečaju, imamo plan za budućnost"

Grčka vlada ima luksuz da prvi put nakon decenije predstavi svoj plan za naredne četiri godine, izjavio je danas grčki premijer Aleksis Cipras.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

13:51

FOTO: Depositphoto, PanaceaDoll

On je naveo da je to program koji će odobriti grčki narod na predstojećim izborima, a ne "evropska trojka grčkih zajmodavaca". Predstavljajući izborni program vladajuće Sirize, Cipras je rekao da je sve to moguće samo zato što je njegova vlada oslobodila zemlju od memoranduma o zajmu, kada su, kako je rekao, mnogi mislili da u tome neće uspeti.

"Grčka više nije zemlja u stečaju. Sada imamo priliku da vam predstavimo naš plan za budućnost Grčke, ne samo za malobrojne i elitu, već za sve Grke. Samo grčki narod može da odluči da li će Grčka nastaviti da se kreće napred ili da se vrati u teške i dramatične godine", naglasio je Cipras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: