Svet

Četvrtak, 16.05.2019.

13:46

Američke sankcije uzaludne: Gazprom može sam da završi Severni tok 2

Gazprom je u stanju sam da završi gradnju Severnog toka 2 u slučaju da Vašington uvede sankcije kompanijama koje sada rade na njemu, prenosi agencija TASS.

Izvor: B92

Američke sankcije uzaludne: Gazprom može sam da završi Severni tok 2
Foto: Epa/JENS BUETTNER

Zamenik ruskog ministra energetike Anatolij Janovski rekao je na konferenciji da državna gasna i naftna kompanija ima finansijskih mogućnosti da premosti eventualno povlačenje podizvođača koji trenutno rade na polaganju gasovoda.

Izgradnja Severnog toka 2 napreduje uprkos osudi Sjedinjenih Država i Evropskog parlamenta.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov za to je nedavno okrivio uticaj SAD koje se protive tom projektu.

Očekuje se da će Severni tok 2 biti operativan do kraja godine i trebalo bi zapadnoevropskim zemljama, naročito Nemačkoj, da obezbedi dodatnih 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: