Putinova računica: Više dece - manje poreza

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da Rusija treba da se kreće samo napred i da to kretanje ubrza.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

11:04

Putinova računica: Više dece - manje poreza
(Foto: Getty images)

Putin je, na početku godišnjeg obraćanja u Federalnoj skupštini, rekao da ljudi moraju da osete promene i da se situacija menja nabolje, prenosi ruska agencija Tas s

Konstatujući da je Rusija ušla u veoma komplikovan demografski period, Putin je rekao da je glavni zadatak da se sačuva ruski narod i da se podrže mladi koji formiraju porodicu, pošto je natalitet u opadanju.

"Više dece - manje poreza", poručio je Putin povodom novih mera o povećanju nataliteta u zemlji.

On je podsetio na nove mere koje su uvedene za porodice - novčane naknade za prvo i drugo dete, nevezano za region Ruske Federacije gde se dete rodilo.

"Rešenje demografskih problema direktno je povezano sa smanjenjem siromaštva", ukazao je Putin i precizirao da je 2000. godine siromašnih bilo oko 40 miliona ljudi, dok je danas taj broj smanjen više nego duplo, na oko 19 miliona, prenosi Sputnjik.

Ruska agencija Tas s navodi da je Putin najduži govor održao prošle godine, u trajanju od sat i 55 munita, a najkraće obraćanje od 48 minuta imao je 2004. i 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: